torstai 18. helmikuuta 2016

Pihasuunnittelu

Monissa paikoissa kehotetaan aloittamaan pihasuunnittelu mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, joten päätimme myös kysellä mitä tässä vaiheessa kannattaisi miettiä ja tehdä. Pyysimme muutamilta pihasuunnitteluyrityksiltä tarjoukset, mutta vielä toistaiseksi emme ole asiassa edenneet heidän kanssaan. Suurin syy tähän on se, että koska meillä ei ole tästäkään kokemusta, saimme erilaisia tarjouksia, jossa tarjottiin erilaisia kokonaisuuksia. Näihin kokonaisuuksiin ja sisältöihin pitäisi perehtyä jossakin vaiheessa. Ellen sitten päädy suunnittelmaan pihaa itse...

Alustava talon ja autotallin asemointi


Tämän lisäksi bongasin Espoon työväenopiston kursseista Kotipihan suunnittelu -monimuotokurssin, jonne sain paikkani varasijalta. Kurssi on ollut todella hyvä ja mielenkiintoinen, etenkin kaltaiselleni viherpeukalo keskellä kämmentä -tyypille. Koska pihamme on vanha löytyy sieltä joitakin kasveja jo valmiina, en kuitenkaan vielä tiedä miten näitä hyödyntäisin ja missä kohtaa. Valmiina on ainakin:
- Hevoskastanja
- Tammi
- Muutama lumimarjapensas
- Siperianhernepensasta pensasaitana
- Mahonia
- Pioneja

Mitä sitten haluaisin pihaan: kiviä, pylväshaapa, magnolia, hakuropaju, heinämättäitä ja sitten joku pieni alue marjapensaille, parille hedelmäpuulle ja istutuslaatikolle. Nuo siperianhernepensaat olen ajatellut korvata tuija-aidalla, koska olen kuullut paljon, että niihin tulee härmää ja eivät sitten ole enää kauniita. Pylväshaavan joudun varmaankin vaihtamaan pilarikatajaan, koska haapa tekee paljon juurivesoja ja ne saattaisivat tukkia salaojaputket. Magnolia on ehkä haasteellinen, mutta veikkaisin, että tällä tontilla sillä saattaisi olla mahdollisuuksia. Erityisesti olen ihastunut Magnolia x soulangeana lajikkeisiin.

Sormia syyhyttäisi kovasti päästä tekemään jotain konkreettista, mutta tuskin vielä tänä kesänä pääsen hommiin. Toisaalta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Laitan jossain vaiheessa blogiin kuvan suunnitelmasta ja kollaasin kasveista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti