lauantai 28. toukokuuta 2016

Rakennusluvan hakeminen

20.2.2016 Kattomalli

Huoh! Jo tämän blogin aloittaminen saa huokaisemaan. Kuten jo aiemmin mainitsin on asemakaavassamme tiettyjä rajoitteita koskien talon ulkoasua näistä merkittävimmät koskee talon kattomuotoa, jonka on oltava tietynlainen harjakatto sekä talon väriä, jonka on oltava yleisilmeeltään vaalea. Jos ensimmäinen ajatukseni omakotitalosta oli tasakattoinen musta, niin hehe! Koska sijainti on meille erittäin tärkeä näistä haaveista luovuttiin.


Päätimme kuitenkin yrittää selvittää mahdollisuuksia pulpettikattoon, koska samassa korttelissa (sama asemakaava-alue) on yksi pulpettikattoinen talo. Lupa-arkkitehdin pyynnöstä toimitimme oikovedokset hänelle kommentoitavaksi ja saimme täystyrmäyksen ilman perusteluita. Lisäksi tuli kommentti, jonka mukaan rakennuksen sovittamista ympäristöön tulee tutkia ja kehittää. Mitä ikinä tämä tarkoittakaan, mutta kovin positiiviselle tämä ei korvaani kuullostanut. Samaan syssyyn vaihtoon meni myös pääsuunnittelijamme, vaikka alustavasti hänet oli tehtävään hyväksytty.

Uuden pääsuunnittelijan metsästys ei alkanut hyvin, sillä ensimmäinen henkilö, jolle soitimme ilmoitti ettei suostu tekemään töitä alueemme lupa-arkkitehdin kanssa. Muutamalle muulle soitettuamme saimme tarjoukset ja uuden pääsuunnittelija, jolla on kokemusta alueemme lupa-arkkitehdin kanssa työskentelystä.

Erinäisten vaiheiden kautta saimme uuden pääsuunnittelija teimme uusia suunnitelma ja saimme alustavan hyväksynnän talolle. Matkassa oli vielä monta mutkaa mm. lupa-arkkitehtikin ehti vaihtua.

22.5.2016 Rakennusluvan sisäänjättö


Kolme kuukautta myöhemmin olemme tilanteessa, jossa olemme jättämässä lupahakemusta. Tänä aikana lupa-arkkitehti on alueellamme vaihtunut. Kattomallimme on vaihtunut pulpetista murrettuun harjaan. Ja autotallia on hierottu enemmän kuin tarpeeksi... Autotalli tulee lähelle naapurien rajoja, joten sen palo-osastoinnit on asettanut meille hieman haasteita.


'

26.5.2016 Lupa on jätetty ja saamme sen arviolta kesäkuun puolessa välissä (olettaen ettei tule mitään lisäselvitettävää).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti