tiistai 24. tammikuuta 2017

Verhot ja kiskot

Voihan verho! Tämä on jotenkin haastava aihe, vaikka itsellä on jossain taustalla ompelijan koulutus. Ahdistuksia mitä minulla verhoihin liittyy on kankaiden hinnat, saatavuus, erilaiset makumieltymykset puolison kanssa, verhojen mitoittaminen, korkean tilan verhot *huoh*. Päätin tarttua verhoja kiskosta (härkää sarvista) ja hoitaa homman.

Korkean tilan verhot 

En ole koskaan välittänyt erityisemmin sälekaihtimista tai lamelliverhoista. Jälkimmäisistä minulle tulee mieleen erään maalaispaikkakunnan Osuuspankki vuodelta '86 :)

Itselle oikeastaan ainoana vaihtoehtona on siis ollut ns. perinteiset pitkät verhot myös meidän olohuoneen korkeaan tilaan. Poimin alle muutamia kuvia, jotka miellytti silmääni.


Kuvat lainattu Pinterest

Verhojen leveydestä löytyy hyvin havainnollinen kuvaus Ada & Ina -nimisen verkkokaupan sivuilta. Ylläolevien kuvien kaltaisiin verhoihin tarvitaan leveyssuunnassa vähintään 2.2 kertaa enemmän kannasta kuin mitä on verhotangon tai mitä verhokiskon leveys on. Itse käytin hieman pienempää kerrointa, koska verhojen ollessa auki tulisi sivuille valtava massa kangasta, joka ei välttämättä näytä kivalle. 

Korkea tila asettaa vaatimukset myös verhotangolle sillä ihan heppoinen verhotanko ei käykään tilaan, etenkin jos tangolle asetaan raskaita verhoja. Lisäksi korkeassa tilassa verhojen siirtely vääntää kiskoa, joten verhokiinnittimien tulisi liukua kiskossa hyvin. Kannattaa siis tarkastaa nämä ennen kuin hommaa kiskon korkeaan tilaan. Itse kävin Eurokankaassa juttelemassa verhokiskoista.

Pellavaverhot

Halusin meille yleisiin tiloihin valkoiset pellavaverhot. Aihe tuotti kovasti päänvaivaa sillä materiaalien paksuudet ja ominaisuudet ovat erilaisia, joskin hinta usein kertoo kankaan paksuudesta ja laadusta. Tarvitsemme itse verhokankaita paljon alakertaan n. 40-50 metriä, joten jos metrihinta pyörii kympeissä niin verhoista tulee aikamoinen investointi. Löysin netin syövereistä Finkonia -nimisen verkkokaupan, josta tilasin ensin näytteet ja niihin tutustuttuani tilasin myös kankaat. Kyseissä kaupassa verhokankaat maksoivat n. 10e/m, joten vaikutti hyvin edullisella ja näytepaloista arvoiden vaikuttivat myös laadukkaille. Palaan tähän aiheeseen, kunhan saan kankaat itselle ja verhot kiinni kattokiskoihin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti