torstai 15. kesäkuuta 2017

Kastelusysteemit ja siirtonurmikko

Kun kasteltavia metrejä ja neliöitä alkaa kertyä niin insinööri alkaa suunnitella, kuinka hommasta voisi suoriutua mahdollisimman pienellä vaivalla :)


Tilasimme siirtonurmikon Siirtonurmikkotuotanto Viitaselta, nurmikko saapui pihaan sovitusti perjantai-iltapäivällä ja iltaan mennessä saimme sen asennettua. Asennettavaa pinta-alaa oli n. 250 neliötä ja meitä oli kolme henkilöä hommissa. Aikaa kului n. 6 tuntia, ja homma olisi sujunut nopeamminkin ellei pihalla olisi ollut isoa multakasaa, joka piti siirtää lapiohommina pois. Nurmikkotuottajilla on hyvät ohjeet asennukseen ja kasteluun omilla sivuilla, joten en kopioi niitä tänne.

Laskuvirheen takia meille tuli nurmikkoa liikaa n.100 neliöitä, mutta näillä nurmikoilla on melko hyvät jälkimarkkinat ja lauantaiaamuna saimme viimeiset ylimääräiset pois pihasta. Kiitokset tästä kuuluu hyvin aktiiviselle Uudenmaan raksakimppa FB-ryhmälle! Vinkkinä muillekin, jos tuli tilattua liikaa tai tarvitsee hieman lisää.

Siirtonurmikko tarvitsee alkuvaiheessa hyvin paljon vettä, joten työmatkojen ym. takia virittelimme Gardenan kastelujärjestelmät, jotka pitää huolen siitä, että nurmikko sekä tuija-aita saa tarvittavan määrän vettä. Isompi kastelupömpeli pitää huolen, että nurmikko kastuu. Siitä lähtee letkut kahdelle sadettimelle, joille molemmille on omat ajastukset eli meillä toinen lähtee kastelemaan, kun toinen on lopettanut. Tällä hetkellä ajastus on aamuvarhaisella ja iltamyöhällä, näitä voi säätää myös eri jaksotuksille. Gardenalla oli myös kastelulaite, jota voi säätää puhelimella, mutta tähän emme tällä kertaa investoineet. 

Seuraavaksi pitäisikin hankkia ruohonleikkuri, ja mietinnässä on robottileikkuri. Onko teillä antaa suosituksia näistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti