lauantai 17. syyskuuta 2016

Haaveena mustat sisäovet

Vaikka en ehtinyt tänä kesänä Seinäjoen asuntomessuille niin lehdistä ja kavereiden kuvista tuli bongattua monia mustia juttuja. Talon sopimusvaiheessa pohdimme mustia ikkunan karmeja. Ajattelimme, ettemme uskaltaisi tehdä niin radikaalia päätöstä, mutta päädyimme sittenkin niihin.

Koska taloomme tulee mustat ikkunakarmit niin seuraava askel oli tietysti mustat sisäovet. Bongailin ihania ovia Pinterestistä, mutta vastaavien löytyminen Suomesta tuntui olevan haastavaa ja teettäminenkin voisi olla arpapeliä.

Pinterest -kollaasi väliovista

Meidän sisäovet

Yllätten asuntomessukohteisiin tutustuttaessa ja Vääksyn kesälomareissun yhteydessä bongasimme Jeld-Wenin, ovivalmistajan, jolta löytyy ovia moneen makuun ja useissa väreissä. Valmistajan sivuilla ovia voi testata erilaisissa ympäristöissä ja eri väreissä suunnittelutyökalun avulla, huippua!

Jeld-Wenin suunnittelutyökalulla mallinnetut Unique-ovet

Meille sisäoviksi valikoitui mustat Unique -ovet. Niitä tulee meille sekä laseilla että ilman ja päämakuuhuoneen vaatehuoneeseen tulee pariovet satiinilaseilla. Unique-ovet valmistetaan Suomessa ja ne on massiivipuurakenteisia. Karmeiksi valikoitui tiivistetyt karmit. Tiivistys parantaa äänieristysta ja ovi menee kiinni äänettömästi. 

Mielestäni näissä ovissa on samaa henkeä kuin noissa Pinterestistä poimimissani ovissa. Bonuksena tulee vielä suosittua suomalaista työtä. Ensi viikolla Lattiamies tulee valamaan lattiat ja hommat etenee taas.

Yhteistyössä:


2 kommenttia:

 1. Hei! Täälläkin haaveissa mustakehyksiset lasiovet. Löysitkö mitään muita valmistajia kuin tuo Jeld-Wen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Pahoittelut, että vastauksessa on kestänyt. Näitä massiivipuukehysovia en etsinyt muilta kuin Jeld-Weniltä, koska heidän musta oli musta (ei siis taita ruskeaan jne ;) ) ja muutkin asiat menivät kohdalleen. Mutta bongasin instagramista ndg.fi eli Nissinen Design Groupin, jossa näytti olevan myös tosi makeita ovia!

   Tosin näiden Jeld-Wenin ovien äänieristys on ainakin sellaisiin perusoviin verrattuna huippuluokkaa, ja ehkä olisin joka tapauksessa päätynyt näihin sillä nuo lasi-teräsovet eivät varmaan pitäisi ääntä yhtä hyvin.

   Poista