tiistai 13. syyskuuta 2016

Raksaprojektin ensimmäinen reklamaatio

Ohje rakentamista suunnitteleville ja aloittaville: ÄLÄ OLETA MITÄÄN! Ja sovi kaikesta kirjallisesti.

Tässä lyhyt lista jota voisi käyttää, kun teet sopimusta. Onko seuraavista sovittu:
- Ulko-ovet (malli, tyyppi, helat, lukot, kätisyys)
- Väliovet (vastaavat kuin yllä, lisäksi jos haluat äänieristetyt ovet huomioi ilmastointi ja muu äänieristys!)
- Ikkunat (malli, tyyppi, väri(t), onko kiinteä vai avautuva, helat, haluatko kaihtimia jne)
- Lattia- ja kattolistat (haluat pois vai mukaan? Ole liikkeellä ajoissa, jos et halua näitä!)
- Sisäkatto (paneelit vai sileää?)
- Lattiat
- Portaat (haluatko perustoimituksen mukaiset vai jotain muuta)Listaa voisi jatkaa varmaan melko pitkästi, mutta itselle olisi ollut hyötyä erityisesti ikkunoiden kohdalla.

Reklamaatio

Meillä on meneillään ensimmäinen reklamaatio Deko-talolle. Tämä on iso ja olimme erittäin pettyneitä hetken aikaa. Blogia seuranneille on tullut selväksi, että meille tulee tämän hetkisen trendin mukainen talo, jossa on paljon suuria ikkunoita ja avoin olohuone, jossa on suuret maisemaikkunat pihalle. Lisäksi olemme tilanneet ikkunan karmit mustina.

Ikkunatoimitus saapui tontille ja olimme innoissamme! Suuret ikkunat näyttivät hienoille ja mustaväri todella hyvälle. MUTTA kun tarkastelimme ikkunoita tarkemmin muovien läpi iski JÄRKYTYS - ikkunat ovat avautuvat!! Otimme välittömästi yhteyttä Deko-taloon, mutta koska oli ilta emme saaneet ketään kiinni.

Reklamaatio hoidettiin hyvässä hengessä ja asiaa käsiteltiin muutaman sähköpostiviestin verran. Koska asiasta ei oltu yksiselitteisesti sovittu ja olimme olettaneet Deko-talon verkkosivuston sekä muun myyntimateriaalin perusteella, että meille tulee kiinteät ikkunat. Pääsimme sopimukseen ikkunoista ja niiden vaihtamisesta kiinteisiin. Meille olisi ollut erittäin suuri pettymys, jos asia ei olisi hoitunut.Rakennusprojekteissa ei varmasti voi koskaan välttyä täysin reklamaatioilta, mutta oleellista on kuinka ne hoidetaan. Deko-talo keräsi kyllä pisteet siitä miten asia saatiin käsiteltyä! Lisäksi näyttää sille, ettei tämä tule aiheuttamaan viivästystä toimitukseen vaan työt voivat edelleen jatkua.
SaveSave

2 kommenttia:

  1. Teillä etenee vauhdilla! Hienon näköiset suunnitelmat ja hyviä vinkkejä. Rakennetaan hyvin lähelle teitä, meillä taitaa olla sama lupakäsittelijä jonka kanssa meilläkin oli vääntö jos toinenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että blogista löytyy vinkkejä :) - Tsemppiä teillekin projektiin.

      Poista