keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Terassi ja terassin lankut

Terassi ja parveke ovat olleet nykyisen asuntomme suosikkitiloja. Ja uutta kotia suunniteltaessa toimivat nykyiset ratkaisut suunnittelun lähtökohtina.

Kuvat: Ismo Jokinen(c)
Halusimme ehdottomasti lasitetun terassin tai ainakin jokin osa terassista , jotta sitä voisi käyttää aikaisin keväällä ja pitkään syksyllä. Myös parvekkeen haluamme lasitettuna, jotta sitäkin voi käyttää mahdollisimman pitkään. Uuteen taloon onkin tulossa samanlainen parveke-terassi-rakennelma kuten kuvissa eli parveke on lasitetun terassin päällä. Toiveena olisi pitää terassin ja parvekkeen sisustukset tai ainakin kalusteet samana. Vaikka itsellä onkin ollut mielessä, että parvekkeelle voisi olla kivat Fatboyn Buggle Up -säkkituolit.

Meillä on parvekkeella ja terassilla infrapunalämmittimet. Ne ovat olleet loistava hankinta, ja ne ovat pidentäneet lisää näiden tilojen käyttöä. Vaikka kyseiset lämmittimet taisivat olla alle 15 euron Bauhaus versiot on ne toimineet tosi hyvin. Talo ei ole palanut ja lämminkin on tullut ;D

Terassilankku

Nykyisellä terassilla ja parvekkeella lattiat ovat olleet perusterassilautaa. Erityisesti miehelle on ollut tärkeää, että lauta olisi hieman levempää kuin nyt. Komposiittilautaakin olemme pohtineet. Löysimme aika kivan terassilankun UPM Kuohun, joka on nyt vahva vaihtoehto terassillemme. Lankku on 22cm leveä ja sitä on tituleerattu markkinoiden leveimmäksi. Huonona puolena voidaan ainoastaan pitää sitä, että lankku kiinnitetään päältä eli ruuvien kannat jäävät näkyviin.Terassilautoja on valtava valikoima. Löytyy erilaisia materiaaleja komposiittia ja erilaisilla käsittelyillä olevia lautoja. Lautojen leveys vaihtelee myös. Vaikka leveämpi lankku on usein kalliimpi, ei se automaattisesti tarkoita, että terassista tulee kalliimpi. Kannattaa tehdä pieni laskuharjoitus ja tarkastella hintaa neliöittäin, koska leveitä lautoja menee vähemmän / neliö kuin kapeampia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti