torstai 28. heinäkuuta 2016

Betonia vai parkettia

Bloggari ei ole ollut kesälomalla, vaikka blogiteksteistä näin voisi päätellä. Meillä on ollut melko kiireistä maatöiden valvomisten ja kaikenlaisten yllätysten sekä sähkösuunnitelmien kanssa, joten muu elämä sekä blogi ovat hieman kärsineet näistä. Yllätyksiä on tullut byrokratian kanssa sekä maatöiden kanssa. Joudummekin rakentamaan muurin naapurien rajalle, joten sen suunnittelu ja materiaalien haeskelu ovat ottaneet aikaa.

Lattia pohdintoja

Kun projektimme alkoi olin täysin varma, että haluamme betoniset lattiat alakertaan. Yläkertaan tulisi jotain sisustukseen sopivaa parkettia tai laminaattia. Mutta tutkiskellessani lattioita minua alkoi viehättää kalanruotoparketit tai oikeastaan chevron -ladotut parketit. 


Chevron -parketti

Chevron -parketteja en vielä syksyllä löytänyt Suomesta, mutta ilmeisesti jossain kohtaa viimeisen yhdeksän kuukauden aikana Kährs on tuonut markkinoille sellaisen. Kalanruotoparketteja sen sijaan on useammallakin valmistajalla esim. Timberwisella ja Novafloorilla.

Betonilattia ja sen tarjoamat mahdollisuudet viehättävät myös, erityisesti olemme olleet kiinnostuneita lattialistattomasta lattiasta, koska kattokin tulee ilman listoja. Erityisesti mies pitää betonista, joten se on todennäköisin ratkaisu mihin päädymme alakerrassa, mutta ehkä ehtisin vielä ujuttaa mukaan tuollaisin chevron -parketin yläkertaan ;)

Kävimme katsomassa betonilattioiden värimalleja Järvenpäässä Designbetonin tiloissa. Pinnoiteita on useita eri värejä, mutta alle on koottu omaan makumme mukaiset Elämyslattia+ -pinnoitteet.


Tosin musta taitaa olla liian tumma meille, mutta todella hienolta se näytti. Saimme Designbetonin Suvilta muutaman vinkin missä voimme käydä näitä katsomassa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti