sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Valaistus

Olimme jo päätyneet, ettemme ota valaistussuunnittelua, mutta kun saimme eteemme sähkösuunnitelman nousi asia uudelleen esille. Lisäksi meille tarjoutui mahdollisuus yhteistyöhön Winled Oy:n kanssa, joten eipä asiaa tarvinnut sitten sen enempää miettiä.

Meillä on jotain omia ideoita valaistukseen, ja joitakin valaisimia, joita haluamme hyödyntää myös tulevassa sisustuksessa.

The Valaisin


Olohuoneemme tulee olemaan ajan hengen mukaisesti auki yläkertaan saakka, joten korkeaan tilaan tulevassa valaisimessa saa olla näyttävyyttä. Olen jo vuosia haaveillut Foscarinin Big Bangista, uutena ehdokkaana on Flos 2097/50 tai Moooi Coppélia -valaisin.

Kuvat: Flos 2097/50 - Foscarini Big Bang - Moooi Coppélia

Valaistussuunnittelu


Meille tulee hyvin tummansävyinen sisustus, joten valaistukseen joudutaan panostamaan etenkin keittiössä. Suuret ikkunat tuovat paljon valoa, mutta pääkaupunkiseutu ei yleensä marras-joulukuussa ole valoisimmillaan. Tähän saimme apua onneksi Winlediltä.

Yleisvaloiksi olemme alustavasti katselleet Spektri ja Tupla Spektri -alasvaloja ja kylpyhuoneeseen sekä kodinhoitohuoneeseen Helmi Lasikuutioita ja lisäksi ledinauhoja.

Kuvat: Winled Oy

Vinkkejä valaistukseen ja valaisinten valintaan voi lukea ja hakea netistä. Esimerkiksi Coterie -blogissa  on hyvä kirjoitus aiheesta. Sitten kun oma aika ja asiantuntemus ei enää riitä, voi onneksi aina kääntyä asiantuntijoiden puoleen.

Teen valaistussuunnittelusta ja lopputuloksestakin kokonaan omat blogit, mutta toimikoon tämä pienenä maistiaisena :)

Yhteistyössä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti