maanantai 3. lokakuuta 2016

Keittiösuunnitelmaa ja kivitasot

Keittiö on yksi kotimme tärkeimmistä tiloista, sillä siellä tulee vietettyä paljon aikaa perheen ja ystävienkin kesken. Pidän myös ruoanlaittamisesta, joten keittiön pitää myös olla toimiva. Aloitimme keittiön suunnittelun samalla kun suunnittelimme talon pohjaa.
Pinterest Musta keittiö - inspiraatiokuvia

Törmäsin tähän (kuva alla) australialaiseen DKO Architecturen suunnittelemaan keittiöön Pinterestissä. Olin superiloinen tästä löydöstä sillä meillekin on tulossa L-muotoinen keittiö saarekkeella. Tämä keittiö on toiminut meidän keittiön inspiraationa.
Kuva: DKO Architecture - M-Houses Kitchen
Mietimme pitkää, että myös meille tulisi yläkaapit 600mm syvinä, mutta käytäntö vei voiton ulkonäöstä. Haasteeksi olisi muodostunut seuraavat asiat, jos yläkaapit olisivat olleet 600 syvät: Ne olisi pitänyt sijoittaa korkealle, jotta niihin ei lyö päätään. Tämä olisi johtanut siihen, että niihin sijoitettavat tavarat eivät olisi jokapäiväisessä käytössä.

Keittiömme toteuttaa puuseppä, mutta siitä lisää sitten kun on jotain näytettävääkin.

Kivitasot


Koska olemme tällä hetkellä mieltyneet mustaan, noudattaa myös keittiö tätä samaa linjaa. Kaapistot tulevat olemaan savutammea ja tasot mustaa kiveä. Tasojen kanssa meillä sattui hyvä tuuri, sillä Tulikivi myy tällä hetkellä (syksy 2016) Espoossa varastoeriä 100e/neliö! Bongasin ilmoituksen Facebookista ja kirmasimme paikalle heti seuraavana aamuna.

Kuvat: Tulikivi Oyj
Olimme suunnitelleet tasoiksi Nero Assoluto -graniittia, mutta päädyimme kuitenkin Black Pearl -graniittiin hinnasta johtuen. Molemmat ovat hyvin tummia, mutta Black Pearl on hieman eläväpintaisempi ja ehkä harmaampi. Tulikiveltä löysimme tarjouksesta vessaan kivisen malja-altaan.

Tulikiven nettisivuilta löytyy hyvät hoito-ohjeet kivitasoille, joten en ala niitä tähän kirjoittelemaan uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti