maanantai 31. lokakuuta 2016

Ulkotilojen valaistus

Syksyn pimetessä alkaa miettimään pihan ja ulkotilojen valaistusta. Pihavalaistuksen tarkoituksena on ensisijaisesti tehdä pihasta ja ulkoilualueista turvallisia käyttää. Lisäksi pihavalaistuksella voidaan luoda tunnelmaa.

Valaistussuunnittelun yhteydessä Winled -suunnitteli ulkovalot taloon ja autotalliin. Talossa on ledinauha terassin katossa ja Velmu -terassivalaisimet terassin lattiassa. Hydra -seinävalaisimet kiertää sekä taloa että autotallia.



Winledin valikoimista löytyy myös erilaisia pihan valaisemiseen soveltuvia tuotteita. Yksi esimerkki alla olevassa kuvassa.



Valaistussuunnittelun yhteydessä kävimme läpi rakennusten valaisemisen, muun piha-alueen valaistus on vielä auki, se tarkentuu talven ja pihanrakentamisen aikana.  Meillä on isohko piha, jonka jonka valaistuksessa täytyy ottaa huomioon mm. jos lapset leikkivät pihalla niin siellä on hyvä nähdä touhuta. Asiantuntijoiden mukaan tämä luo myös turvallisuuden tunnetta ja kauempana olevat valonlähteet luovat horisontin, tämä luo lisää tilantuntua myös sisälle. Pihan valaistuksessa on etenkin kaupungissa otettava huomioon se, ettei valot häikäise naapureita tai ohi kulkevia ihmisiä.

Pääsemme tarkastelemaan lopputulosta niin ulko- kuin sisävalaistuksenkin osalta alkuvuonna 2017.

Yhteistyössä:


SaveSave

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti