keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Piha ja puutarha


Nyt kun tontti on ollut jo viikon ajan virallisesti meidän. Olen käynyt lähes päivittäin fiilistelemässä ja ihmettelemässä tilannetta. Koska talo on ollut asuttu, löytyy pihapiiristä erilaisia istutuksia. Näistä on selvinnyt mm. että tontin edellisten omistajien äidin pihalta Vihdistä on tuotu pihaan ruusu, joka on saanut nimensä äidin tilan mukaan. Ruusu on Ruskelan ruusu. Olisi sääli, jos tontin historiaan liittyvä kukkanen tuhoutuisi maanrakennustöiden erilaisissa vaiheissa, joten olen tänään yrittänyt leikata ruusua alas, jotta saisin siitä kunnon juuripaakun talteen. Mutta aika työlästä hommaa on tuollaisen melko suuren ruusun leikkely, etenkin kun sitä ei ole ihan viime vuosina leikattu. Pihalla kasvaa myös hevoskastanja, joka myös kaipailee trimmausta. Sain kuitenkin puutarhurilta ohjeen, että kastanjaa saa leikata heinä-syyskuu välillä.



Otin talteen myös käenkaalia, kuunliljoja sekä parit pionit. Pionit ovat näistä ehkä haasteellisimpia ja ne eivät ymmärtääkseni siirtelyistä välitä, mutta toivotaan parasta. Olisi ihanaa saada näitä maljakkoon omalta pihalta.

Koska oma multasormeni on keskellä kämmentä, täytyy meidän etsiä jostain rakennusprojektiin avuksemme pihasuunnittelija, joka saa sitten hoitaa näiden talteen nostettujen kasvien sijoittelun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti