keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Purkutöitä ja jätteitä


Perjantaina saimme jätettyä purkulupahakemuksen, johon tuli muutama korjauspyyntö samantien. Nämä oli onneksi pikaiseen korjattu, joten saimme palautettua sen heti takaisin. Lisäksi saimme lisävahvistusta purkutöihin ja lauantaina laitoimme sorkkaraudat heilumaan.

Perjantain hommiin kuului myös vaihtolavojen hintatietojen selvittelyä. Ja hinnoittelu näissä on kyllä melkoista: lavan tuonti maksaa x euroa, sen pihalla seisominen maksaa x euroa, lavan nouto / välityhjennys maksaa taas lisää. Plaah. Superärsyttävä hinnoittelu. Onneksi löysin firman, joka on tehnyt hinnoittelunsa hyvinkin selkeäksi: Satasen lava -nimisessä firmassa lava maksaa 100e + alv. Eli 124e tämä sisältää kaiken lavaan liittyvän. Jätteen punnitus ja jätemaksut tulevat tietysti tähän päälle. Heillä oli muuten todella ystävällinen asiakaspalvelu.

Lauantaina n. 8 tunnin uurastuksen jälkeen olimme saaneet lähes koko talon raakalautapinnoille.Meitä oli hommissa kolme henkilöä koko päivän ja lisäksi pari apunaista puolikkaan päivän. Aikasta hyvä suoritus ensimmäiselle päivälle. Sunnuntai kului edellispäivän purkujätettä lajitellessa ja jotain yksittäisiä alueita purkaessa. Harmituksekseni en vain ollut tilannut lavoja jätteille valmiiksi joten pihamaa täyttyi epämääräisistä kasoista. Siispä tein vielä sunnuntaina lavatilauksen ja toiveena oli saada lavat maanantaille, jotta apujoukkojen paikalla ollessa ehdittäisiin vielä lajitella jätteet lavoille. Ja kuten jo aiemmin kehuin tuota Satasen lavan asiakaspalvelua jatkuu kehuminen edelleen. Sain tilausvahvistuksen, joka ei ilmeisimmin ollut automaattinen vahvistus, lähes samantien, vaikka kello oli jo lähes yhdeksän illalla. Lavat toimitettiin pihaan maanantaina aamupäivästä ja hyvin avulias kuljettaja soitteli, että miten lavat pihalle asetellaan.

Saimme maanantaina kaikki pihalle kerätyt ja sisällekin kasatut jätteet lavoille, joista toinen täyttyi rakennuspuujätteellä samantien. Toiseen kokosimme sekajätettä (muovimattoja yms) ja sekin täyttyi yli puolilleen. Lisää lavoja tilaukseen perjantaille, jotta tulevana viikonloppuna päästään purkamaan raakapuuta ja mahdollisesti myös sahanpuruja.

Jotain kaunista näissä raakalautapinnoissa on, vaikka fiilistelystä huolimatta tämäkin puretaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti